Крачки напред

Suzanne’s Diary for Nicholas –  James Patterson 

Краткото ми бягство до морето буквално започна в 3 сутринта, малко кафе и тази книга. Има нещо невероятно в това да започнеш едно пътешествие с някакви редове, които, независимо от своята стойност, могат да ти донесат усещането за пълноценно прекарани моменти.

Цялата книга е някаква своеобразна драма. Започва отникъде, свършва донякъде, движи се бързо, а финалът идва точно така, както е бил очакван – без изненади, с много сълзи от героите, и някак предначертан 100 страници по-рано.

Това, което може би няма да прочетете в книгата е нейната малка предистория. Понякога книги могат да носят много повече стойност, именно защото са се озовали във вашето притежание поради някакви земни фактори. Дали ще е приятел, който случайно ви я е подарил, или пък внезапно сте я открили в някой таен шкаф в книжарница, в именно тези малки случайности може да се опише една цяла различна книга.

И ако случайно някой някъде я подхване да я чете, то нека я направи с ясна мисъл, че не всичко в живота е толкова прозрачно, като сюжетът на тази книга. Но имаше една идея, която доста приятно стоеше между страниците – животът, като 5 топки в ръцете ни. Здраве, семейство, работа, приятели и почтеност. 4 от тях са стъклени, а тази, която може единствена да се върне обратно в ръцете ни, когато бъде изпусната, е работата. За другите винаги трябва да внимаваме, защото можем да останем без тях, перманентно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s